A csirkeszárny ízes, szaftos része a csirkének. A szárnyas minden részét fogyasztjuk, így a szárnyát is.
Hozzávalók (4 személyre):
- sült csirkeszárny
- 45 dkg sütőtök kockázva
- 40 dkg kelbimbó félbevágva
- 45 dkg fehér édesburgonya kockázva
- 2 ek zsír
- só, fokhagymapor
- 4 gerezd fokhagyma, aprítva
- 10 rukkola aprítva
A csirkeszárnyakat sózzuk, fokhagymaporral, vagy zúzott fokhagymával ízesítjük. Sütőben kb 40 perc alatt 200 fokon megsütjük. Az idő felénél megfodítjuk a szárnyakat.
A zöldségeket megsózzuk, a fokhagymaport rászórjuk, rá kell tenni a zsírt, és 190 fokon 35 percig sütjük. A fokhagymát és a rukkolát rá kell tenni, és még öt percig sütjük.
Imola