Sült csirkeszárny rukkolás sütőtök és kelbimbó ágyon

A csirkeszárny ízes, szaftos része a csirkének. A szárnyas minden részét fogyasztjuk, így a szárnyát is.

Hozzávalók (4 személyre):

  • sült csirkeszárny 
  • 45 dkg sütőtök kockázva
  • 40 dkg kelbimbó félbevágva
  • 45 dkg fehér édesburgonya kockázva
  • 2 ek zsír
  • só, fokhagymapor
  • 4 gerezd fokhagyma, aprítva
  • 10 rukkola aprítva

A csirkeszárnyakat sózzuk, fokhagymaporral, vagy zúzott fokhagymával ízesítjük. Sütőben kb 40 perc alatt 200 fokon megsütjük. Az idő felénél megfodítjuk a szárnyakat.

A zöldségeket megsózzuk, a fokhagymaport rászórjuk, rá kell tenni a zsírt, és 190 fokon 35 percig sütjük. A fokhagymát és a rukkolát rá kell tenni, és még öt percig sütjük.


Imola