Szeretem a halat sütve, főzve. Kiváló omega-3 forrás, és könnyen emészthető fehérje. Férjem szokta elkészíteni.
Hozzávalók:
- aranydurbincs
- kókuszzsír
- babérlevél
- citromkarika
- rozmaring
- só, bors
zöldségekhez
- ½ lilakáposzta, darabolva
- ½ sütőtök. kockázva
- 1 lila hagyma, darabolva
- 3 ek kókuszolaj
- só, bors, ízlés szerint
- ici-pici kömény
A halnak levágod a fejét, farkát, meg az első oldaluszonyát. Beirdalod, sózod, borsozod. A belsejébe teszel 1 citromkarikát, 1 babérlevelet és pici kókuszzsírt.
Egy hőálló edénybe beteszed a szeletelt lilakáposztát és a köményt, sót, 1,5 ek. kókuszolajat rá, és jól elkevered. Másik edénybe a felkockázott sütőtök, a lilahagyma, sózod, és rá a kókuszolaj. Egyszerre mehetnek a 170 fokra előmelegített sütőbe kb. 35- 40 percre.Tálalásnál már együtt vannak.
Imola