GYIK

Ezeket kérdezitek tőlem a legtöbben

Tudod mi lehet a gond, mi lehet a bajom?

Igen, a betegséged, panaszod valamilyen funkciózavart jelent a szervezetedben, amit fel kell és lehet deríteni, csak idáig a tüneteket hajszolták. A tünetek kezelésével a probléma valódi oka nem oldódik meg. Az együttműködés során leásunk a probléma gyökeréig.

Innentől kezdve mindig a konyhában kell lennem, és főzni kell?

Az igazság az, hogy az egészségtudatos táplálkozás tervezést igényel. Valóban az a legjobb, ha magad készíted az ételeket azokból az alapanyagokból, amiket Te szereztél be. Érdemes “főzős” napokat tartani, amikor előre készítesz 2-3 napra való ételt, hogy mindig legyen mihez nyúlni. Továbbá érdemes előre készülni az előkészítéssel. Egy-egy ilyen nap között azonban vannak főzésmentes napok.

Minden online történik? Személyes konzultációra nincs lehetőség?

Igen, kizárólag online dolgozom. A mai technikai feltételek mellett jónak találom ezt a megoldást. Látjuk, halljuk egymást, mintha egy asztalnál ülnénk🙂 Ráadásul így a távolság sem akadály.

Hasonló helyzetben másoknak is tudtál segíteni?

A mentoraim és a funkcionális medicina szemléletével dolgozó szakemberek már nagyon sok embernek segítettek. Ezeket a módszereket évtizedek óta alkalmazzák már. A funkcionális egészségfejlesztés világszerte egyre nagyobb teret hódít. Ha valaki alkalmazza, megtapasztalja, hogy segít.

Kapok mintaétrendet?

Nem, nem lesz előre elkészített étrend. Arra tanítalak meg, hogy mely alapanyagokat érdemes választani és melyeket kell kerülni. Egy keret lesz, amiből választhatsz és a saját izlésednek megfelelő ételeket elkészítheted. Természetesen inspiráló receptek, ötletek lesznek, ezek főként az elején nagy segítséget jelentenek.

Vennem kell sportszereket vagy  bérletet?

Az életmódprogramban a mozgás, mint egészségfejlesztő tényező szerepel. Mindenki máshol tart ezen a területen is, és a mozgást az egészségi állapothoz és fittségi szinthez igazítjuk.

A napi aktivitás nem igényel komolyabb beruházást.

Tudsz nekem segíteni?

Segítek feltárni a funkciózavarok mögött meghúzódó hozzájáruló faktorokat. Az állapotfelmérések ezt a célt szolgálják. Segítek azzal, hogy feltárjuk azokat a lehetőségeket, amelyekkel a szervezetet újra egyensúlyba kerülhet. Egy olyan egészségjavító programmal dolgozom, amely során természetes módszerekkel célozzuk meg az okozati faktorokat.

Az egészséges életmód drága és mi van, ha nincs rá pénzem?

Az egészséges életmód nem drágább. Ha több egészségesebb alapanyagot teszel a kosaradba mint eddig, és ugyanakkor nem  veszel meg olyan termékeket, amelyek nem szolgálják az egészségedet, akkor nem lesz drágább. Ha elköteleződsz az életmódváltás mellett, akkor a gondolkodásmódod is megváltozik, és már befektetésként tekintesz rá.

A jó minőségű és egészséges alapanyagokat sok utánjárással lehet beszerezni?

Nem kell különleges dolgokra gondolni az alapanyagoknál. Sőt a helyi, szezonális termékek élvezzenek elsőbbséget. Az üzletláncok polcain is meg lehet találni a jó vagy jobb minőségű termékeket. Mindig az eggyel jobb választásra törekedj és meglátod menni fog. A helyi piacokon lehet találni jó minőségű árut. Ami pedig különlegesnek számít, annál segítség lehet az internetes rendelés.

Biztos, hogy végig tudom csinálni?

Akkor érdemes belevágni a programba, ha tudod, hogy mi vezérel, és motivált vagy. Én itt leszek és “fogom a kezed”, támogatlak az úton. Biztosan lesznek nehézségek, esetleg kitérők, de a hétköznapi szokások megváltoztatásával ki tudod alakítani azt az eszköztáradat, amely az egészségfejlesztésedet szolgálja.

Feltétlen kell étrendkiegészítőt szedni?

Ez az egyéni állapottól és lehetőségektől függ. Az életmód egyéb tényezőivel sok kedvező hatást el lehet érni, azonban vannak olyan állapotok, amikor szükség van a kiegészítőkre. Ezt szoktuk úgy is nevezni, hogy gyorsítósáv🙂

Ha nagyon stresszes az életem, hogyan kezelem?

A stressz jelen van az életünkben, elkerülni nem tudjuk, de a stresszkezelési technikákat el lehet sajátítani, és gyakorolni. Mindenki a saját igényeihez igazodva tudja alkalmazni, és a napi rutinba beépíteni.

Maradt még kérdésed?

NÉV*
Email*
telefonszám
üzenet, kérdés