Kérdés, hogy mivel helyettesítem a kenyeret. Nálam ez a lepény tölti be a kenyér helyét.
Ami fontos, hogy nem várom meg, hogy besárguljon a banán, mert akkor már a cukor tartalma magas lesz. A főzőban zölden tölti be azt a szerepet, hogy keményítőforrás legyen.
A lepény receptje, ahogy készítem:
- 2 főzőbanán (pucolva, darabolva)
- 1 teáskanál petrezselyem
- 1 teáskanál oregánó
- 1 kiskanál só
- 1 csapott evőkanál kókuszzsír
- kb 50-100 ml víz
Ezeket összeturmixolom. Kikent tepsibe kis halmokat (lepényeket) rakok belőle és 195 fokos hőmérsékleten kb 30-35 percig sütöm. A fűszereket bátran lehet variálni.
Amikor lefagyasztott banánt használok, olyankor szokott barnásabb színe lenni, frissen világosabb. Egy-két nap el kell fogyasztani, mert könnyen romlik.
Imola