Bemutatkozás


Ozvald Imolának hívnak.

V.Á.L.T.S.®  funkcionális életmód mentor vagyok.

Milyen utat jártam be?

Már fiatal koromban is érdekelt a táplálkozás, akkor még a különböző fogyókúrákat próbálgatva.

Mindig vékonyabb, szebb szerettem volna lenni, bármi áron…

Ma már tudom, hogy ezt sokáig tűri a szervezetünk, de idővel belefárad a sanyargatásba.

Van, amikor már nem használnak a kúrák és a kilók mellett jönnek a különböző tünetek, egészségügyi kihívások is. Ezeknek a tüneteknek egy része már régóta kísérte az életemet, és voltak olyanok is, amelyek újonnan jelentkeztek.  A régebbieket szinte normálisnak éreztem, mert azt tapasztaltam, hogy oly sokan küzdünk ezekkel. Megtanultam mára, hogy egyetlen tünet sem normális.

Az elmúlt években kezdtem elmélyedni az egészséges táplálkozás és a tudatosabb életmód rejtelmeiben.

2020-ban a BodyWakes Életmód Akadémián kezdtem el tanulmányaimat.

Az alapoktól haladva az Általános táplálkozási alapismeretek, majd a Humán anyagcseretípusok és azok táplálkozási irányelvei, utána a Funkcionális táplálkozási ismeretek és végül a Holisztikus táplálkozási ismeretek című képzést végeztem el.

Felismertem milyen igaz a mondat “ Az vagy, amit megeszel.” Valamint, hogy szemléletváltással,  tudatosabb megközelítéssel lehet fejlődést elérni, ami egy egészségesebb, energikusabb élethez vezet. Azonban ezen az úton ott is kell maradni, még ha vannak is kitérők.

Mielőtt elkezdtem volna tanulni, én is táplálkozási tanácsadóhoz fordultam. A kapott információkat bővítettem az elsajátított tudással, azonban éreztem, hogy a táplálkozáson kívül még más is fontos szerepet játszik ebben a nagy kirakósban.

Ekkor sodorta az élet az “utamba” Kokavecz N. Katalin autoimmun sorsfordító programját és a V.Á.L.T.S. Funkcionális Életmód Mentor szakmai képzését. Ezzel a képzéssel helyére kerültek az egészségkirakós darabkái. Funkcionális medicina elvein alapuló természetes módszerek a táplálkozás és az életmód területein, melyekkel személyre szabottan történik az egészségfejlesztés.

Ha úgy érzed elérkezett az idő és változtatni szeretnél az egészségedért, akkor foglalj időpontot egy ingyenes, egyéni 30 perces online orientációs konzultációra, amelyen megbeszéljük a lehetőségeket.

Dr. Mark Hayman - Vércukordiéta című könyvéből való az idézet, annyira megragadja a lényeget, hogy egyszerűen csak idézem.

“A funkcionális medicina az okokat kezeli, nem csupán a kockázati tényezőket; az egész rendszert igyekszik gyógyítani, nem csupán a tüneteket orvosolni; az egészség állapotát szeretné elérni, nem csak a betegséget megszüntetni. Valójában, ha a fókuszt az egészség elérésére helyezzük a betegség kezelése helyett, a betegség sokszor megszünteti önmagát - mintha a betegség elmúlása az egészségessé válás valamiféle mellékhatása lenne.”