Omlós tőkehal zöldséges basmati rizzsel
Ha valami könnyű, egészséges és ízletes ételt keresel, ez a tőkehal zöldséges rizzsel tökéletes választás. A tőkehal omlós húsa, a roppanós zöldségek frissessége és a fűszeres rizs harmóniája minden falatban igazi élményt nyújt. Ez az étel nemcsak finom, de gyorsan elkészíthető, így ideális hétköznapi vacsorákra vagy egy különlegesebb ebédre is. Ideális azok számára, akik szeretnék ötvözni a kiegyensúlyozott táplálkozást a kiváló ízekkel. Próbáld ki, és varázsolj tengeri hangulatot az asztalra!
Hozzávalók (4 személyre):
- 20 dkg basmati rizs
- 1 fej brokkoli, rózsákra szedve
- 1/2 karfiol, rózsákra szedve
- 4 salotta hagyma vagy sonkahagyma, szeletelve
- 3-4 sárgarépa, hámozva, szeletekre vágva
- 8 marék spenót vagy mángold, darabolva
- kókuszolaj
- só, esetleg zöldfűszer
A rizst pár óra áztatás után megfőzzük.
Egy serpenyőben kókuszolajon a hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a sárgarépát és a spenótot Közben a karfiolt és a brokkolit sós vízben pár percig főzzük, majd leszűrjük és mehet a többi zöldséghez a serpenyőbe. Összekeverjük, mehet hozzá a rizs is.
Tőkehal
A hal mindkét oldalát megsózzuk és egy forró serpenyőben, kevés zsiradékon, oldalanként, a hal vastagságától függően, 2-4 perc alatt megsütjük.
Tippek:
Züldségek variálása: Használj szezonális zöldségeket, például cukkiniből, spárgából vagy kaliforniai paprikából is készítheted. A sült koktélparadicsom különleges édességet adhat az ételhez.
Ezzel a recepttel garantáltan sikert aratsz!
Imola