Könnyed, színes étel: Zöldséges csirkeragu friss fűszerekkel

Zöldséges csirkeragu friss zöldfűszerekkel
Ez a zöldséges csirkeragu egyszerű, ízletes és egészséges választás bármelyik napra. A puha csirkehús és a színes zöldségek tökéletes harmóniában olvadnak össze a friss rozmaring és oregánó aromájával. Egy gyors, mégis tápláló fogás, amit az egész család imádni fog!


Hozzávalók (4 személyre):
  • 4 db csirkecomb filé 
  • só, fokhagymapor
  • 3 lila hagyma negyedelve
  • 4 sárgarépa, hámozva és karikázva
  • 1 kisebb fej brokkoli rózsáira szedve
  • 1 csomag zöld spárga, darabolva (mirelit is jó)
  • friss rozmaring
  • ½ szárított oregánó

A csirkecombokat besózzuk, sóval, fokhagymával ízesítjük. Egy nagyobb edénybe tesszük, öntünk rá vizet és lefedve elkezdjük párolni.  20 perc után hozzáadjuk a hagymát, sárgarépát a zöldfűszereket és tovább főzzük. Amikor már majdnem teljesen kész, akkor kerüljön bele a brokkoli és a spárga, mert ezeknek pár perc kell csak.

Tippek:

Tálalási ötlet: Kínáld párolt rizzsel, quinoával esetleg hajdinával, hogy az étel még laktatóbb legyen.

Fűszervariáció: Próbáld ki friss kakukkfűvel vagy bazsalikommal a rozmaring helyett, hogy új ízvilágot kapj.

Gazdagítás: Adj hozzá egy marék cukkini- vagy gombaszeletet a brokkoli mellé, ha még több zöldséget szeretnél.

Fűszeresebb változat: Szórj bele egy csipet chilipelyhet, ha szereted a pikánsabb ételeket.

Extra tipp:

A kakukkfű nemcsak ízletes fűszer, de jótékony hatásairól is ismert. A kakukkfüvet a hagyományos, népi gyógyászatban évszázadok óta használják légzőszervi panaszok, köhögés és emésztési problémák kezelésére. Antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt segíthet a fertőzések elleni védekezésben. Ráadásul az emésztést is serkenti, így a nehezebb ételek mellé is kiváló választás!


Imola


Rozmaringos sült csirkeszárny téli köntösben: gesztenyével, zöldségekkel.