Törekszem arra, hogy minden héten legalább egyszer fogyasszak májat, belsőséget a rendkívül magas tápanyagtartalom miatt.
Hozzávalók ( 4 személyre )
- 70 dkg csirkemáj
- a sütéshez kacsa vagy libazsír
- rozmaring, oregánó
- 1 csésze quinoa
- 2 nagy sárgarépa
- 2 nagy fej lilahagyma
- 4 nagy marék spenót levél
- kacsazsír vagy libazsír
- só, petrezselyem
A májat a zsiradékon megsütöd a zöldfűszerekkel. 5-6 perc alatt elkészül, vigyázni kell vele, hogy ne legyen kemény. Az előzetesen egy éjszakára beáztatott quinoát megfőződ. A sárgarépát, lila hagymát apróra felvágod, a csirkemáj zsiradékában dinszteled, sózod, mikor már majdnem kész, a kissé feldarabolt spenótot fonnyasztod vele. A megfőzött quinoát összekevered a zöldségekkel.
A képen látható tányéron reszelt sárgarépát tettem még hozzá.
Imola