Lila édesburgonya varázsa: Zöldséges fasírt különleges pürével

Zöldséges fasírt lila édesburgonya-sárgarépa pürével
Fedezd fel a lila édesburgonya különleges ízvilágát ebben az izgalmas zöldséges fasírt receptben! A hozzá kínált sárgarépás-lila édesburgonya püré nemcsak látványos, de tökéletesen kiegészíti a fasírt ízét is – egy igazi szín- és ízorgia a tányérodon.


A zöldséges fasírt Hozzávalói:
  • 50 dkg darált pulykahús
  • 30 dkg cukkini és zeller vegyesen, akár fele-fele
  • 1 vöröshagyma
  • só, fokhagyma, majoranna, petrezselyem

Az aprított zöldséget állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk. Ezután zsiradékon megdinszteljük a hagymát és vele a zöldségeket, mehet hozzá a fűszer, es a darálthús. A gombócokat picit meglapítva kikent tepsibe helyezzük és a sütőben szép pirosra sütjük.

A püré hozzávalói:
  • 40 dkg lila édesburgonya (hámozva, kockázva)
  • 40 dkg sárgarépa (hámozva, kockázva)
  • 1 tk. reszelt bio narancshéj
  • 1 ek. zsír
  • 1 ek. friss petrezselyem aprítva

A felkockázott zöldségeket annyi sós vízben, hogy ellepje megfőzzük. Ha megpuhult, leszűrjük és a narancshéjjal meg a zsiradékkal simára turmixoljuk. A tetejére mehet az aprított petrezselyem.

Tippek:

Miután apróra vágtad a cukkinit és a zellert, érdemes megsózni és állni hagyni 10-15 percig, hogy a felesleges nedvességet kiengedje. Ezután alaposan nyomkodd ki, hogy a fasírt ne legyen túl vizes.

Nedves kézzel formáld meg a fasírtokat, így könnyebb lesz dolgozni a masszával, és nem ragad annyira a kezedhez.

A fasírtokat ne süsd túl sokáig, hogy ne száradjanak ki. 180-200°C-on kb. 20-25 perc elegendő lehet, de félidőben érdemes megfordítani őket, hogy egyenletesen süljön mindkét oldaluk.

A narancshéjat frissen reszeld bele a pürébe közvetlenül a turmixolás előtt, hogy az illóolajai és aromái intenzívebbek maradjanak.

A püré tetejére aprított petrezselyem mellett egy kis narancshéjat is reszelhetsz, hogy még látványosabb legyen a tálalás.


Imola


Ropogós, bőrös lazac zöldséges rizzsel- egyszerű, mégis különleges fogás.