Ünnepeld magad szokáskövetővel!

Amikor életmódváltásról beszélünk, akkor annak általában számunkra fontos oka van. Sokszor a jövőben remélünk változást a meghozott döntések alapján. Meghatározunk magunknak egy nagy, fontos célt, eredményt, amit szeretnénk elérni.

Ilyenkor lendületet, késztetést érzünk arra, hogy jó szokásokat alakítsunk ki és rossz szokásokat szüntessünk meg. Húzunk egy határvonalat és belevágunk.

Ha a nagy céljainkat apró, egyszerű cselekvésekre bontjuk, amelyeket végre is tudunk hajtani, akkor ez elősegíti, hogy rendszeresen megtegyük, rajta tartva minket az úton. Ezzel a módszerrel elhihetjük, hogy képesek vagyunk elérni az áhított célt.

Az életmódváltás egy hosszabb folyamat. A “végcél” nagyon távolinak tűnhet. Amennyiben a naponta megtett erőfeszítésekre koncentrálunk, és a nap végén nyugtázzuk is, az jó érzéssel tölt el minket.

Ezek a kis lépések, cselekedetek többféle technikával mérhetők. Lehet egy telefonos applikáció, egy okosóra, egy eredménynapló, de egy szokáskövető is.

Ez a szokáskövető, amelyen kipipáljuk, megjelöljük, az aznapi cselekedeteinket, erre kiválóan alkalmas. Ezt nézegetve, már nem is tűnik lehetetlennek az áhított nagy cél.

Azzal, hogy megünnepeljük a kis cselekedeteinket, az agyunkat megtanítjuk arra, hogy ez jó nekünk, és könnyebben rögzülnek az új szokásaink.

Ha megünnepled magad, az egy visszajelzés számodra, és arra ösztönöz, hogy újra és újra megtedd azt a lépést. A szokáskövető pipálása úgy működik, mint egy ünneplés, büszkeséggel tölt el minket, és továbbra is kitartunk az elhatározásunk mellett.

Imola

Milyen köretet válasszunk?