Mikorra szeretnénk lefogyni vagy jobban lenni?

Mikorra szeretnénk lefogyni vagy jobban lenni? Tegnapra, sőt tegnap előttre.
Bár lennének ilyen gyors megoldások,  csoda kapszulák, amelyekkel ez megoldható lenne. Azonban nincsenek.

Ha őszintén átgondolod, akkor általában a túlsúly nem egyik napról a másikra alakul ki, és az egészségi problémák sem.

Egyszer régen elkezdődött. Jött egy-két kiló, aztán még. Sikerült leadni belőle, de az évek múltával valahogy picivel gyarapodott. Visszagondolva még tudod is kötni időszakhoz, fordulópontokhoz, eseményekhez. Szépen lassan el is fogadtad, hogy a korral jön pár kiló, de egyszer csak rádöbbentél, hogy nem maradhat így tovább. Közben évek teltek el.

Ezzel csak azt akarom érzékeltetni, hogy ami évek alatt jött fel, az nem fog egyik napról a másikra eltűnni. Ehhez változtatni kell a szokásokon, az életmódon. Bizony életmódon, mert nem csak a táplálkozásról szól a történet, hanem az alvásról, mozgásról, stresszről is. Mikor rosszul alszol, stresszes vagy, akkor rossz döntéseket hozol az étkezésed területén is.

A panaszok, tünetek területén is  sokszor igaz ez a folyamat. Amivel évek óta küzdesz nem fog elmúlani, megjavulni egyik napról a másikra. Úgy tartják, hogy ahány éve “keseríti” az életedet, annyi hónap kell a javuláshoz.

Lehet, most ezek a sorok rosszul érintenek, de ez a helyzet. Motiváció, elszántság, kitartás és nagy-nagy türelem szükséges a változáshoz. Ez az út kacskaringós, sőt hegyek és völgyek is tarkítják. Ennek ellenére hiszem, hogy apró lépésekkel haladni lehet a céljaink felé. 

Ha úgy érzed belefáradtál a megoldások keresgélésébe, nézd meg itt az oldalon hogyan tudok segíteni.

Imola

És mi lesz utána?