MIÉRT IS FORDULNÁL  ÉLETMÓD MENTORHOZ?

MIÉRT FORDULNÁL ÉLETMÓD MENTORHOZ?

Az elején kezdem…

Mielőtt elkezdtem képezni magam és az életmóddal foglalkozni, Én is nehezen szántam rá magam, hogy tanácsadóhoz forduljak. Nem akartam ilyen szolgáltatásért fizetni, úgy gondoltam, majd megoldom. Éveken át folytattam a küzdelmet a kilókkal, abban a reményben, hogy majd "most" sikerül. Fiatalon, ha felszaladt pár kiló és odafigyeltem, kipróbáltam valamelyik menő fogyókúrát, még eredményt is értem el. Sikerült megszabadulni a túlsúlytól.

40. évet betöltve azonban azt vettem észre, hogy hiába figyeltem oda, mégis évről-évre gyarapodott a súlyom. Mindig kipróbáltam valami tuti diétát, amivel egy-két ismerősöm vagy sokan mások lefogytak, de amikor visszatértem a hétköznapokhoz, visszahíztam mindent, sőt még többet.

Ma már tudom, hogy nem vagyunk egyformák, ami az egyik szervezetnek jó, nem biztos, hogy a másiknak is az.

Egyszer csak rájöttem, hogy ez az Én tudásomat már meghaladja, sőt az egészségem rovására megy. Ráébredtem arra, hogy vannak olyan fennálló kellemetlen tünetek, amelyekkel évek óta együtt élek. Olyan hosszú ideje, hogy szinte már normálisnak tekintettem, azt gondolva, hogy ilyen vagyok, ezen nem lehet változtatni. Közben persze folytattam a küzdelmet ellenük, nem sok sikerrel. A tünetekre kapott gyógyszerek, praktikák átmenetileg enyhülést hoztak, azt hittem, hogy elmúltak, azonban idővel visszatértek a problémák.

Ekkor fordultam tanácsadóhoz, majd kezdtem el tanulni. Utólag jöttem rá, hogy hamarabb kellett volna szakemberhez fordulni. A mai napig nem bánom a döntésemet, sőt a táplálkozás, az életmód a szenvedélyemmé vált.

MOST JÖN A CSAVAR A TÖRTÉNETBEN

A kapott információkat bővítettem az évek alatt elsajátított tudással, azonban éreztem, hogy a táplálkozáson kívül még más is fontos szerepet játszik ebben a nagy kirakósban. Nem elég egy területen változtatni, valami hiányzik. Gondolok itt például az alvás, a mozgás, a stresszkezelés, a kiegészítők, a légzés, a szokások, az önfejlesztés témakörére.

Megtapasztaltam, hogy milyen életmód mentorral dolgozni, milyen egy életmódprogramot végig csinálni. Milyen, amikor egy kialakított metódus mentén haladsz, rád igazítva.

A mentor feladata a tanítás, iránymutatás és támogatás hármasán keresztül, hogy:

  • a közös munka során feltárja veled a zavarokat, tüneteket és azok okait; 
  • elmagyarázza és megérteti veled a miérteket, és segítőként rávezet arra, hogy az egyes területeken milyen megoldási lehetőségek vannak, amit be tudsz építeni az életedbe;
  • támogat abban, hogy megváltoztasd a szokásaidat az egészségfejlesztés érdekében

Ahhoz, hogy sikeres és tartós legyen a változás, az úton rajta is kell maradni. Ezen haladva sok megálló, pihenő, buktató van. A mentor segít ezen átlendülni, fogja a kezed, és kísér ezen az úton. Támogat abban, hogy miként valósítsd meg az életmódváltást, apró kitartó lépéseken keresztül.

Miután mindezt megtapasztaltam, átéltem, magam is V.Á.LTS Funkcionális Életmód Mentorrá váltam.

Téged is arra biztatlak, hogy fordulj szakemberhez, fordulj hozzám!

Imola