hajni

Ehhez a történethez szeretnék pár gondolatot hozzáfűzni. Ez a történet különösen kedves a számomra, mert egy 7 éves kisfiúról és persze az édesanyjáról szól…
Az édesanya azért keresett meg, mert a kisfia túlsúllyal küzd, és szeretné ezt megállítani, illetve ha lehetséges szeretné, hogy elinduljon a fogyás.
A történethez tartozik, hogy már vérnyomáscsökkentőt is kilátásba helyezett az orvos.
Amikor elkészítettem az ajánlásomat figyelembe vettem, hogy kisgyerekről van szó. Nem minden a tiltásokról szól, hanem megbeszéltük, hogy mit mivel lehet helyettesíteni, miből kellene többet fogyasztani. Pesze azért vannak dolgok, amelyeket el kellett hagyni.
Mindezt úgy, hogy egy pillanatig SE éhezzen.
Elszánt volt a kisfiú és az édesanya is, és azóta is tartják ezt az új életmódot. A kitartás meghozta a titkon remélt változást, ami csak tovább fokozza a lelkesedést. Csökken a testsúly, nő az energia és a vitalitás, és a vérnyomáscsökkentőre nincsen szükség. Én pedig boldog vagyok, hogy ennek a részese lehettem. És akkor a visszajelzés:

Kedves Imola!

Kèt hónapja kezdtük kisfiammal az èletmódváltást, azóta lefogyott 5 kilót. De ami a legfontosabb, hogy sokkal energikusabb, vidámabb ès az önbizalma is megnőtt! Korábban testnevelés órán gyorsan elfáradt, most pedig sorversenyt nyert.
Kezdetben nehèz volt az átállás, ma már ő szól rám, hogy a cukros ès szènsavas üdítő nem tesz jót a szervezetènek! Köszönjük a segítséged Imola, Nèlküled nem ment volna!

Rita

Kedves Imola!

Szeretném Neked megköszönni, hogy egy évvel ezelőtt elindítottál egy nehéz, rögös úton, amit úgy hívnak, hogy életmódváltás.Nem mindig könnyű, sőt! De megéri!!!!

Kb. 24 éve alulműködik a pajzsmirigyem és 3 éve hozzátársult az inzulinrezisztencia. Ezek a betegségek az egész testemre hatással vannak. Hiába a gyógyszeres kezelés, sok egyéb tüneteket produkál. Hízás, fáradékonyság, haspuffadás, hőhullám és alvászavar.

Mikor megcsináltuk a felmérést és megmondtad, hogy melyik anyagcsere típusba tartozom, milyen ételekből mennyit és mivel célszerű ennem és miket kerüljek, milyen vitaminokat szedjek, mit sportoljak, egy kicsit megijedtem. De a bátorításoddal, útmutatásaiddal sikerült belevágnom, és elmondhatom, hogy azóta sokkal jobban érzem magam a bőrömben. Sok tünetem elmúlt vagy csökkent és a mérleg is kevesebbet mutat.

Még egyszer köszönöm a sok segítséget és legfőképpen azt, hogy bármikor számíthatok Rád, Te mindig alaposan, a legjobb tudásod szerint foglalkozol velem.

tünde

Kedves Imola!

Köszönöm, hogy az elmúlt egy évben olyan sokat segítettél a helyes, egészséges étrend minőségének és mennyiségének kialakításában.

Amikor megtudtam , hogy krónikus emésztőrendszeri betegségem van, (hasnyálmirigy enzim hiány ) a gasztroenterológus táplálkozási tanácsadó felkeresését tanácsolta, kicsit izgultam és vegyes érzésekkel fordultam hozzád. Tőled megtudtam milyen anyagcsere típusú csoportba tartozom , miből mennyi ehetek, illetve milyen ételeket kell elkerülni! Az elején sokat számolgattam, nagyon figyelnem kellett, többször éhes is voltam,de te segítettél mit csinálok rosszul. Mára már rutinná vált minden, életmódot váltottam.
Nemcsak jobban érzem magam, egy év alatt 10 kg- t fogytam. Köszönöm szépen!

laura

Kedves Imola!

A tanácsadás óta fél év telt el, így gondoltam megosztom veled az eddigi tapasztalataimat. Annak köszönhetően, hogy megismertem az anyacseretípusomat sokkal egészségesebben étkezem, a testsúlyom csökkent és sokkal jobban érzem magam a bőrömben, több lett az energiám. Mindezek mellett, ahogyan a párom látta a pozitív változásokat, úgy elkezdett ő is egészségtudatosabban élni.

Nagyon köszönöm a segítségedet! Jó szívvel ajánlom mindenkinek, hogy vegyen részt egy tanácsadáson Nálad.

Szilvi

Kedves Imola!

Hosszú út vezetett hozzád. 40 éves korom után kezdődtek a problémáim. Soha nem voltam az a manöken alkat, de mindig ügyeltem arra, hogy sokat sportoljak, egészségesen étkezzek.A kilók mégis jöttek és jöttek. E mellé társult egy idő után az emésztési nehézség, puffadás, vízvisszatartás, a végén már az alvászavar is. Végre eljutottam egy szakmájában nagyon képzett és alapos gastroenterológushoz, aki megállapította a krónikus enzimhiányomat és javasolta, hogy egy dietetikust tanácsát is kérjem ez ügyben.

Tíz hónapja találkoztam veled először. Mondhatom, hogy ilyen alaposan, körültekintően senki nem foglalkozott velem. Sok-sok kérdésre válaszolva kaptam meg tőled az útmutatást. Mikor, mit, mivel, mennyit ehetek. Mit szabad és mit nem. Milyen típushoz tartozom. Betartva a te javaslatodat, már egy hét után az alvászavarom teljesen megszűnt, és lassan a többi problémám is. A kilóimat is kordában tudom tartani. Nem mondom, hogy könnyű életmódot váltani, de a végeredmény mindenért kárpótol.

Nagyon köszönöm Neked Imola !