Pirított csirkemáj zöldséges quinoával

Törekszem arra, hogy minden héten legalább egyszer fogyasszak májat, belsőséget a rendkívül magas tápanyagtartalom miatt. 

Hozzávalók ( 4 személyre )

  • 70 dkg csirkemáj
  • a sütéshez kacsa vagy libazsír
  • rozmaring, oregánó
  • 1 csésze quinoa
  • 2 nagy sárgarépa
  • 2 nagy fej lilahagyma
  • 4 nagy marék spenót levél
  • kacsazsír vagy libazsír
  • só, petrezselyem

A májat a zsiradékon megsütöd a zöldfűszerekkel. 5-6 perc alatt elkészül, vigyázni kell vele, hogy ne legyen kemény. Az előzetesen egy éjszakára beáztatott quinoát megfőződ. A sárgarépát, lila hagymát apróra felvágod, a csirkemáj zsiradékában dinszteled, sózod, mikor már majdnem kész, a kissé feldarabolt spenótot fonnyasztod vele. A megfőzött quinoát összekevered a zöldségekkel.

A képen látható tányéron reszelt sárgarépát tettem még hozzá.


Imola


Erdei gyümölcsös turmix